Konačno podaci: U zadnjih pet godina u Gradskoj upravi zaposleno pedeset ljudi

Konačno podaci: U zadnjih pet godina u Gradskoj upravi zaposleno
pedeset ljudi

Karlovčani su konačno saznali broj osoba zaposlenih u gradskoj upravi u zadnjih pet godina, u mandatima bivšeg gradonačelnika Mire Škrgatića i Damira Jelića. Kako je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća obrazložio gradonačelnik Jelić, u tom je periodu zaposleno oko 50 osoba, petnaest je došlo po “sili zakona” kao stručne osobe koje su morale ući u sustav Grada zbog obavljanja poslova koji su im dati u resor dok je tridesetak novozaposlenih. Ostali su, rekao je Jelić, došli na upražnjena mjesta odlascima djelatnika u mirovinu.

Jelić je priznao i da je sam imao nekoliko loših procjena kod zapošljavanja. Kako kaže, analizom svog djelovanja pogrešno je procijenio u 5 do 7 posto slučajeva. Po podacima iz Jelićeve prezentacije broj zaposlenih se od 2001. kretao ovako: U lipnju 2001. godine gradska je uprava imala 90 zaposlenih dok su gradske tvrtke brojile 557 djelatnika. Do kolovoza 2005. broj u gradskim tvrtkama je narastao na 634 a u Gradu za svega sedam djelatnika.

Od tada je gradska uprava narasla na 127 ljudi, tvrtke pale na 607, dok je plan do kraja godine reducirati broj ljudi u gradskoj upravi za dvadeset radnih mjesta. Tvrtke bi trebale raditi s istim brojem djelatnika. – Bitno je da se donese etički kodeks i onda ćemo uz standardizaciju posla imati mjerljive elemente učinkovitosti radnika u gradskoj upravi, kazao je Jelić.

Tri elementa još tek treba odraditi. Prvo je, kaže Jelić, smanjenje plaća zaposlenika, unutarnji preustroj i na koncu zbrinjavanje viška ljudi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest