Trudnice još sigurnije na porodu – otvorena operacijska sala u sklopu rađaonice

Trudnice još sigurnije na porodu – otvorena operacijska sala u
sklopu rađaonice

Karlovac je danas dobio novu operacijsku salu u sklopu rađaonice. Ova 3,5 milijuna kuna vrijedna investicija još će više doprinjeti sigurnosti rodilja i još više podići stručnost rada u karlovačkoj Općoj bolnici. Novu operacijsku salu svečano je otvorio ministar zdravstva Darko Milinović.

– Unatoč recesiji donijeli smo odluku o ovoj investiciji i uspjeli smo zahvaljujući reformi zdravstva, rekao je Milinović na otvorenju. O opravdanosti investicije dovoljno dovodi podatak da je karlovačka bolnica projektirana tako da se operacijski trakt nalazi na šestom katu a rađaonica je u prizemlju zgrade. Svaki put kad je nastala potreba za carskim rezom trudnice je trebalo transportirati na na operaciju na šesti kat. Kako je kazao šef Službe za ženske bolesti i porode karlovačke bolnice Željko Štajcer, od tisuću poroda u karlovačkoj bolnici čak dvjesto se obavi carskim rezom. To govori o neophodnosti ove investicije u kojoj je dva milijuna izdvojeno za građevinske radove i klimatizaciju a 1,5 za novu opremu.

Željko Štajcer se pohvalio da su rezultati karlovačke bolnice impresivni jer je perinatalna smrtnost među najnižim u RH, a iznosi 4,8 promila. U prvih osam mjeseci iznosi samo tri promila, dok će s novom operacijskom salom rizik za trudnice biti minimalan.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest