Sve je spremno za Prvosvibanjsku biciklijadu – sindikalci se ne boje kiše, pedalira se i ako bude padala

– Razmišljali smo i da li, obzirom na vremenske prilike, odgoditi biciklijadu, ali svi su sugerirali da ne odustajemo, idemo! Sve je spremno: 2.000 majica, 500 litara piva i 200 litara soka, bit će 2.300 porcija vojničkog graha, zabavni program na Grdunu za sve, a za najsretnije nagrade, među kojima i pet bicikala.

Nadamo se samo da će nas vrijeme poslužiti, rekao je sindikalni povjerenik SSSH, pozivajući sve na tradicionalnu, 23. po redu, Prvosvibanjsku sindikalnu biciklijadu u nedjelju.

Kao i inače, sudionici će se okupljati u Dugoj Resi, Ozlju i Karlovcu. Dugorešani će u 8.30 sati krenuti ispred Robne kuće, pa uz pratnju policije, kako će biti cijelom trasom do cilja i natrag, preko Belajskih Poljica, Logorišta, Mostanja i Rakovca doći pred Karlovačku banku. Tamo će se pridružiti Karlovčanima, koji će se za biciklijadu moći prijaviti od 8 sati, pa točno u 10 krenuti

preko Korza, Mačekove, Marmontove aleje, Borline, Male Jelse i Zadobarja do Grduna. Tamo će doći i biciklisti iz Vrhovca, koji kreću u 9.30, te Ozlja, odakle se polazi u 10 sati.

Sve očekuje jelo i piće, te zabavni program, dok je povratak planiran oko 14 sati, opet uz policijsku pratnju.

– Ovo nije utrka, vozit ćemo polagano i, kao i proteklih godina, Međunarodni praznik rada obilježiti biciklijadom, rekao je Badovinac, podsjećajući da svi biciklisti mlađi od 16 godina moraju imati zaštitnu kacigu.

Obzirom na najavljenu kišu, svi se trebaju prigodno obući, a to znači da su kabanice dobrodošle.

No, to što se u Karlovcu Praznik rada obilježava biciklijadom, a u Splitu i Zagrebu prosvjedima, ne znači da je radnicima, a onda i ostalima, dobro. Problema ima, ali, po Badovinčevim riječima, rješavaju ih i u ovom trenutku nema “bombe”. Zatišje je nakon najava otkaza u Alstomu, rješenje pokušava naći i Europsko radničko vijeće, dok u Adriadieselu i dalje čekaju tri plaće. Badovinac vjeruje da će to u idućih mjesec, mjesec i pol biti riješeno, tvrtka sačuvana i na putu prema mjestu koje joj pripada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest