Mile Sokolić ušao u šestu po redu stranku u svojoj karijeri

Mile Sokolić ušao u šestu po redu stranku u svojoj karijeri

Iako je prije tri mjeseca kada je izbačen iz Zelene liste najavio kako više neće pristupati novoj stranci, Mile Sokolić ipak nije izdržao. Daljnju političku karijeru nastavlja u Zelenoj stranci, programski srodnu ekološkoj opciji kojoj je posljednjoj pripadao.

– Ulazak u neku novu stranku ne bi imao smisla. Trenutno razrađujem u glavi jednu novu ideju osnivanja virtualne stranke. To će biti nešto sasvim novo – izjavio je medijima u lipnju Sokolić, demantirajući mogućnost da se politički angažira u nekoj od postojećih političkih stranaka.

No do povratka na scenu ipak nije puno prošlo. Službeno se Sokolić vratio kao povjerenik Zelene stranke za Karlovačku županiju, koju će sutra ujutro javnosti predstaviti zajedno s predsjednikom na državnoj razini Aljošom Babićem.

Zelene stranka šesta je po redu stranka u Sokolićevoj političkoj karijeri. Počeo je u Socijaldemokratskoj stranci Hrvatske (SDSH), a nastavio u Ligi socijalnih demokrata. Godine 1993. bio je jedan od osnivača SDU-a, iz kojega je prešao u HSLS. Od tamo je isključen nakon devet godina zbog sukoba s vrhom stranke. Prije Zelene stranke, pripadao je Zelenoj listi iz koje je, po vlastitom priznanju također otišao “zbog problema s autoritetima”.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest