Na svečanost u Kamanje stigao predsjednik, ali ne i predstavnici Županije

Na svečanost u Kamanje stigao predsjednik, ali ne i predstavnici
Županije

Niti nazočnost predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića na proslavi Dana općine Kamanje nije bila dovoljna da bi se u najmanjoj općini Karlovačke županije pojavio župan Ivan Vučić ili barem netko od tri njegova zamjenika.

Među VIP gostima, naravno, uz nezaobilazne načelnike susjednih općina, te Grada Ozlja i slovenske Metlike, tako su redom bili članovi SDP-a, stranke koja od osnivanja Općine 2004. suvereno vlada Kamanjem pa se nedolazak nekoga iz vrha Županije može smatrati dvojako. Naime, župana Ivana Vučića može se opravdati obvezama na sajmu u Bjelovaru gdje je jučer Karlovačka županija sudjelovala kao županija – partner a župan predstavljao njezine mogućnosti. Načelnik Kamanja Damir Mateljan uvjeren je da se radi o manjem nesporazumu koji opet, dodaje, može ići “na dušu” županijskom protokolu, ali i dužnosnicima.

– Održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća prvo je bilo predviđeno u 11 sati, ali zbog protokola predsjednika Republike Hrvatske pomaknuto je za 15 sati. Poziv je uredno poslan u Karlovačku županiju, dok smo o dolasku predsjednika i promjeni termina obavijestili tjedan dana unaprijed, rekao je Mateljan. Kako dodaje, očito je tu došlo do nesporazuma tako da se u Kamanju jučer ispred Županije našla tek pročelnica za EU integracije Eva Sobotik Pavan koja je opet došla ranije, pa na koncu niti nije dočekala svečanu sjednicu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest