Nova knjiga Zdravka Švegara: “U vrtlogu novinarstva” piše o sebi, novinarskoj profesiji i sportu

Nova knjiga Zdravka Švegara: “U vrtlogu novinarstva” piše o sebi,
novinarskoj profesiji i sportu

“U vrtlogu novinarstva” naziv je nove knjige doajena karlovačkog sportskog novinarstva Zdravka Švegara koja će javnosti biti predstavljena sljedećeg ponedjeljka u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić. Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji rekao recenzent Marijan Bakić, Švegar je u svojoj knjizi obuhvatio povijest karlovačkog novinarstva, svoju veliku ulogu u razvoju ove profesije u gradu na četiri rijeke, ali i brojne zanimljive događaje.

– Ovo je vrijedno izdanje za sport, sportsko novinarstvo ali i za karlovačku knjižnicu koja je izdavač knjige Zdravka Švegara. Knjiga je čitka, pitka s masom relevantnih informacija koje je Švegar, poznat kao vrlo pedantan autor vrijedno bilježio, kazala je ispred izdavača ravnateljica Knjižnice Frida Bišćan.

Zanimljiv je novinarski i životni put Zdravka Švegara koji je honorarno počeo pisati za Karlovački tjednik još davne 1958. godine. Već od 1961. radi u Večernjem listu dok se s odlaskom u mirovinu 1996. godine vratio u svoj Karlovac kojem je uz bogatu novinarsku karijeru podario nekoliko kapitalnih djela vezanih za lokalni sport, prije svega legendarnu “Karlovac – grad sporta” i “Dva stoljeća sporta u Karlovcu” ali i brojne druge publikacije koje su vrijedna građa o sportu u Karlovcu. Predstavljanje knjige na kojoj će biti prisutan i autor bit će održano u ponedjeljak 20. rujna u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u 19 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest