Krim – policija istražuje lažne vojne invalide na području Karlovca

Krim – policija istražuje lažne vojne invalide na području Karlovca

Krim – policija od kraja prošlog tjedna na području Karlovačke županije provodi obradu i izvide brojnih slučajeva vojnih invalida Domovinskog rata koji su navodno prijevarom stekli status temeljem kojeg već godinama ostvaruju materijalna prava, objavila je večeras Slobodna Dalmacija.

Kako je novinarima Slobodne potvrdila PU karlovačka, provodi se kriminalističko istraživanje nad više osoba sa područja Karlovačke županije zbog sumnje da su na nezakonit način ishodili status invalida Domovinskog rata o čemu će po završetku pravovremeno izvijestiti. Prema izvorima bliskim vrhu karlovačke policije, doznaje se da su iz nekih liječničkih ordinacija u sklopu kriminalističke obrade već izuzeti zdravstveni kartoni osoba čija je invalidnost predmet istrage. Istražuje se i njihov ratni put, kao i mjesta i okolnosti stradavanja.

– Ovo je prvi glas za ovakvu istragu. Koliko znam, još nikad dosad na području Karlovačke županije nije bilo nikakvih revizija ili istraga, a pogotovo ne oduzimanja statusa invalida Domovinskog rata. Ponekad su do nas dolazile anonimne predstavke o pojedincima, da nije stradao na ovaj nego na onaj način, no mi smo ih uredno odmah proslijeđivali Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a oni pak MUP-u. U svakom slučaju, ako je cilj ove akcije da rasvijetli eventualne nečasne radnje dajem joj apsolutnu podršku, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Petar Banić, predsjednik Zajednice Udruga HVIDR-e Karlovačke županije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest