Zbrinjavanje pročelnika: Viktor Šegrt postaje direktor Razvojne agencije?

Zbrinjavanje pročelnika: Viktor Šegrt postaje direktor Razvojne
agencije?

Viktor Šegrt, bivši pročelnik odjela za europske integracije Grada Karlovca koji se nakon novog preustroja karlovačke gradske uprave našao na listi neraspoređenih djelatnika najvjerojatnije bit će novi direktor Razvojne agencije Karlovačke županije. Neslužbeno saznajemo da je to već gotova stvar dok u prilog tome ide i prekjučer objavljen natječaj za ovo radno mjesto.

Još uvijek aktualni direktor Razvojne agencije Igor Horvat po ugovoru bi na ovom mjestu trebao ostati još dvije godine no to, saznajemo, neće biti nikakva prepreka da na ovo mjesto dođe novi kadar, posebno omiljen kod karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića. Podsjetimo, Šegrt je u lipnju od gradonačelnika za posebne zasluge bio nagrađen s tri ekstra plaće, a da bi se mjesec dana kasnije našao na listi neraspoređenih kadrova. Bilo je za očekivati da će po odluci gradonačelnika biti transferiran u neku gradsku tvrtku, ali očito Razvojna agencija se učinila kao bolje rješenje za zbrinjavanje pouzdanog HDZ-ovog kadra.

Naime, Agenciju je još 2008. godine osnovala Karlovačka županija dok se trenutno nalazi u procesu dokapitalizacije. Po planu, Županija će zadržati 51 posto vlasništva dok će ostatak pripasti gradovima i općinama. Kako je planirano, Razvojna agencija bi trebala prerasti u nositelja razvoja cijele županije. Po novim propisima gradovi i općine neće moći samostalno nastupati prema europskim fondovima već će to činiti preko Agencije što znači da će Šegrt, ako bude bio izabran na tu funkciju imati jednu od najutjecajnijih funkcija u Karlovačkoj županiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest