INA dijeli otkaze: Bez posla će ostati 30 radnika s karlovačkog područja

INA dijeli otkaze: Bez posla će ostati 30 radnika s karlovačkog
područja

Novi otkazi pogodit će Karlovačku županiju. Doznajemo da će na burzi završiti tridesetak radnika INA-e d.d. s područja Karlovačke županije, i to nakon što je Uprava naftne kompanije donijela Odluku  o utvrđivanju viška radnika i pokretanju postrupka izrade Programa zbrinjavanja viška zaposlenih.

Procjenjuje se da je na nacionalnoj razini viška čak 1500 radnika, odnosno da će svaki deseti dobiti otkaz. Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili, u upravnom dijelu karlovačke poslovne jedinice će broj djelatnika biti sveden na samu jednu osobu. Osim toga, bez posla će ostati i radnici na benzinskim postajama diljem Karlovačke županije. – Nakon intenzivnog investicijskog ciklusa, INA mora riješiti pitanje viška zaposlenika. Pokretanjem ovog programa ostvarit ćemo nužne promjene u strukturi kompanije i broju zaposlenika te očuvati stabilnost Ine u sve zahtjevnijem poslovnom okruženju. Ističem da ćemo ovaj program realizirati na društveno odgovoran način i u dijalogu sa sva tri naša sindikata – izjavio je Bojan Milković, izvršni direktor INA-e.

Društveno odgovoran način u ovom slučaju trebao bi podrazumijevati bogate otpremnine za radnike kojima će biti uručene radne knjižice. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest