Zdenko Mrzljak sutkinji Živčić: Imam novca da vas sve tu kupim!

Zdenko Mrzljak sutkinji Živčić: Imam novca da vas sve tu kupim!

Na karlovačkom Općinskom sudu počelo je suđenje Zdenku Mrzljaku, Karlovčaninu koji u kaznionici Lepoglava odrađuje 10-godišnju kaznu za pokušaj ubojstva policajaca. Ovog puta sudi mu se za ukupno 9 provala koje je, po tvrdnjama Općinskog državnog odvjetništva, Mrzljak počinio u listopadu 2007. godine, svega dva tjedna prije nego što je teško stradao u sukobu s policijom.

Predmet optužnice su provale u dva kioska, dva automobila, stomatološku ordinaciju, trgovinu “Mercator”, trgovinu “Satel” na karlovačkoj tržnici, gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić i jedan servis mobitela. Plijen mu je, navodi ODO, bio od cigareta i igala za injekcije do mobitela, satova, laptopa, autoradija i uređaja za elektroterapiju.

Mrzljak je raspravu vodio skoro koliko i sutkinja koja mu je sudila, Marija Živčić, ubacivao se, sugerirao svjedocima, te i ovaj proces pretvorio u svoj show.  Iako je prije godinu dana priznao počinjenje svih devet kaznenih djela koja mu Odvjetništvo stavlja na teret, danas je rekao da je počinio samo ono pod točkom 9., odnosno da je tu samo bio suvozač svojem prijatelju Mariu Tomičiću koji je u Dugoj Resi ukrao dva laptota. Tomičić se biti svjedok na sljedećoj raspravi.

Sutkinju Živčić zanimalo je zašto Mrzljak više ne priznaje kaznena djela. Evo kako je izgledao taj razgovor, kojim je i okončana današnja rasprava:

sutkinja: 1. listopada je bilo vaše priznanje?

Mrzljak: Jel na meni perje raste?

sutkinja: Nisam razumjela vaše pitanje?

Mrzljak: Imam novca da vas sve tu kupim. Nisam Kokošar.

sutkinja: Nećemo se uvjeravati?

Mrzljak: Zeko je reko. Ja sam osuđen na Zeko je reko. Dobio sam 10 godina robije. Ja sam se poigrao s vama. Sve se može opovrgnut, zaruke, brak, pa i moj iskaz.

Mrzljak: Tužit ću suca Ujevića!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest