Kampanja udruge invalida: Za bazen u Karlovcu i protiv obiteljskog nasilja

Kampanja udruge invalida: Za bazen u Karlovcu i protiv obiteljskog
nasilja

Usoba s invaliditetom DICIPDITI grada Karlovca i Karlovačke županije na prostornu gradske tržnice podržala je kampanju kampanju pod nazivom “Za pokret…”, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna imobilnosti. Ujedno je obilježen i 22. rujna  Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Za tu priliku su članice udruge ispred “Kauflanda” simbolično napunile dječji bazen u kojem su pušteni brodići od papira, a kako bi ukazale na želju brojnih građana da grad Karlovac što prije dobije pravi bazen te da se što prije realizira projekt uređenja Foginovog kupališta koje bi trebalo biti prilagođeno i pristupačno za osobe s invaliditetom.

-Kampanjom se  želi ukazati na to kako bavljenjem plivanjem, tjelovježbom i fizikalnom terapijom može unaprijediti imobilnost osoba s invaliditetom. Na taj način osobe oboljele od  neuromuskularnih bolest daleko se bolje uključuju u aktivnosti svakodnevnog  življenja. Cilj je upoznavanje javnosti i s izazovima s kojima se suočavaju osobe oboljele od neuromuskularnih bolesti u području mobilnostim rekla je Marica Poljančić,  tajnica Udruge.

Udruge članice DICPDITI-a  ujedno su  i članice Mreže žena osoba s invaliditetom te su ujedno upozorile da je nasilje u obiteljima žena s invaliditetom  daleko veće. -Nažalost,  broj prijava  je zanemariv, jer u pravilu u gotovo svim aktivnostima svakodnevnog življenja, žene s invaliditetom ovise o nasilniku, dodala je Poljančić. U sklopu kampanje podijeljeni su i letci te prigodni promidžbeni materijali te su po simboličnoj cijeni prodavane rukotvorine koje su nastale na kreativnim radionicama Udruge.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest