Karlovac dobio Zeleni cvijet za najuređeniji kontinentalni grad!

Karlovac dobio Zeleni cvijet za najuređeniji kontinentalni grad!

Hrvatska turistička zajednica proglasila je grad Karlovac najuređenijim kontinentalnim gradom Hrvatske u kategoriji gradova većih od 50.000 stanovnika! Brojne zelene površine, parkovi i cvjetnjaci našeg grada i ranije su bili primjećivani i cijenjeni, pa je Karlovac već nekoliko puta osvajao srebrnu plaketu, odnosno drugo mjesto. No, sve veći pomaci u uređenju parkova i novih zelenih površina i cvjetnjaka, kao i uređenje Foginovog kupališta, kao prvog službeno registriranog hrvatskog kupališta na rijeci, ove su godine doslovno oduševili komisiju Hrvatske turističke zajednice i naš grad osvojio je doista lijepu i pohvalnu titulu.

Ova izuzetno vrijedna nagrada obvezuje i u narednim godinama, jer premda je i danas jedan od najzelenijih, a možda i najzeleniji grad kontinentalne Hrvatske, Karlovac ima još brojne zelene površine koje se mogu dodatno urediti i uljepšati, kako bi grad parkova i rijeka zasjao u još ljepšem sjaju.

Recimo i kako su završnu borbu ove godine vodili Karlovac, Osijek, Slavonski Brod, Velika Gorica i Sisak, a u konačnici je drugo mjesto osvojio Slavonski Brod, a treće Osijek. Stariji Karlovčani svakako se sjećaju razdoblja šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća, kada su za tradicionalnu “Zelenu vrpcu” za najzeleniji grad Hrvatske redovito veliku borbu vodili Karlovac i Osijek.

Od ostalih kandidata s područja Karlovačke županije nitko nije osvojio Zeleni cvijet, no Hrvatska turistička zajednica zasad je objavila samo pobjednike po pojedinačnim kategorijama, pa je moguće kako je netko nagrađen srebrnom ili brončanom plaketom, o čemu ćemo više saznati u narednim danima. Svečana dodjela nagrada održat će se od 20. do 22. listopada na Danima hrvatskog turizma u Rovinju.

Nama ostaje da još jednom čestitamo našem gradu na vrijednoj i lijepoj nagradi i ponadamo se kako će uspjehe u uređivanju brojnih zelenih površina i parkova kojima Karlovac obiluje slijediti uspjesi i u drugim djelatnostima, prvenstveno gospodarstvu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest