Marija Klipa posve izranjavana sama s njive dopuzala do sela

Marija Klipa posve izranjavana sama s njive dopuzala do sela

Nastradala starica Marija Klipa (69) koja se nalazi na Odjelu intenzivne njege bolnice u Ogulinu danas će na zahtjev obitelji biti prebačena na KBC Rebro u Zagreb. Ovaj zahtjev vjerojatno je uslijedio nakon izjave generala Vlade Bagarića u kojoj je kazao da nije znao za ozljedu civila u nesreći, te da je vojska znala da bi sigurno odmah bila prebačena vojnim helikopterom u Zagreb, zajedno s pilotima.

Danas u ogulinskoj bolnici ekipa KAportala srela je Đuru Jančića, hrabrog susjeda koji je posve izranjavanu Mariju stavio u svoj Yugo i odjurio u Ogulin.

– Prije nesreće danima se na nebu čula tutnjava i rafali. A onda eksplozija koja je ranila Mariju, započeo je Jančić. Kako kaže, kad su susjedu zasipali komadi aviona odmah je pala u nesvijest. Nakon petnaestak minuta se osvijestila i sama dopuzala do kuće kad je on čuo njezino zapomaganje. Hitna pomoć ju nije prevezla do Ogulina jer su kola otišla prema Plaškom, odnosno krivo skrenula na putu do mjesta nesreće.

O ozljedama jedine žrtve avionske nesreće nad Plaščanskim poljem ispričao nam je kirurg u ogulinskoj bolnici Zlatko Grbačić.

– Marija Klipa je u bolnicu dopremljena šokirana ali u stanju svijesti sa sljedećim vidljivim ozljedama;  nadlaktice lijeve ruke, lijeve strane glave, dijelom prsnog koša, podlakticom desne ruke, obje natkoljenice, i donjeg dijela trbuha, rekao je kirurg. Dodaje kako je najkritičnija bila ozljeda lijeve nadlaktice koja je bila posve smrskana i praktički za amputaciju, međutim, liječnici su ozljedu uspjeli sanirati. Na jutrošnjem pregledu utvrđeno je da je ruka topla. Iz tijela ozlijeđene izvađen je dio gelera i oni su predani istražiteljima, no dio metala je ipak ostao što će se sanirati naknadno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest