Osamdeset napuštenih školskih zgrada propada jer županija i država ne mogu riješiti imovinski status

Osamdeset napuštenih školskih zgrada propada jer županija i država
ne mogu riješiti imovinski status

Čak osamdeset vrijednih nekretnina, uglavnom školskih zgrada koje su odavno izgubile tu funkciju propada pod zubom vremena jer se još uvijek nalaze u nedefiniranom – društvenom vlasništvu. Kako ove nekretnine konačno riješiti imovinsko – pravno i privesti ih svrsi razmišlja pročelnik županijskog odjela za prosvjetu Željko Šančić.

– Zgrade koje su do 2001. bile u funkciji školstva prenesene su na nove titulare, odnosno osnivače, no one koje nisu ostale su u nedefiniranom statusu. Napravili smo elaborat u kojem smo naveli objekte a kako bi pronašli rješenje i stavili te nekretnine u funkciju, rekao je Šančić kad je na sjednici Županijske skupštine upozorio na ovaj problem.

Ako Županija ili država već nemaju viziju što s napuštenim školskim zgradama imaju jedinice lokalne samouprave, tvrdi gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić koja je u više navrata Županiji slala dopis s prijedlogom da se što prije riješi status ovih nekretnina za koje, kaže Vranić, samo na području grada Ozlja plijene interes ulagača ali se zbog tromosti administracije ne može učiniti ništa osim gledati kako nekretnine iz dana u dan propadaju.

– Nevjerojatno je da praktički u rukama imamo nešto i to korisno ne iskoristimo. To je žalosno jer nam novac propada. Ako već vlasnik i upravitelj nemaju pojma što bi s nekretninama koje gotovo sigurno više nikada neće biti škole, zainteresirani poduzetnici itekako znaju što bi, kazala je Vranić još jednom pozvavši Šančića i mjerodavne na akciju po tom pitanju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest