Počinje Gljivarski tjedan, Sajam udruga i Final Four baseball kupa odgođeni

Počinje Gljivarski tjedan, Sajam udruga i Final Four baseball kupa
odgođeni

Sajam udruga definitivno je odgođen. Nakon što je prebačena na nedjelju, ova manifestacija koja bi trebala okupiti čak 66 udruga iz Karlovačke, ali i Sisačko-moslavačke županije, ni danas se neće održati zbog vrlo loše vremenske prognoze. Dobra odluka, jer riječ je o događaju koji doista može u potpunosti uspjeti samo po dobrom vremenu, uz što veći broj posjetitelja koji će se informirati o svemu što udruge nude te uživati u raznovrsnom pripremljenom programu. Kako sada stvari stoje, vjerojatno će se održati sljedeće subote – ne bude li opet kiše.

Gljivare kiša ne smeta, čak naprotiv, a tako je i s Gljivarskim tjednom. Ova tradicionalna manifestacija počinje danas u Zorin domu otvaranjem izložbe gljiva. Specifičnost izložbe je u tome što, osim vlastitih izložaka, karlovački gljivari pozivaju i sve građane da donesu gljive koje su ubrali u šumama Karlovca i okolice, a svi posjetitelji moći će i saznati nešto više o vrstama gljiva i naučiti razlikovati jestive od otrovnih. Izložba se može razgledati u Zorin domu od 9 do 19 sati.

Treći događaj, završnica Hrvatskog baseball kupa, također je odgođen zbog kiše. Jučer je odigran samo dio prvog polufinalnog susreta, u kojem je zagrebački Kaptol poveo protiv zadarskog Donata sa 5:3, no nije odigrano pet izmjena pa susret ne može biti registriran. Jučerašnja kiša potpuno je uništila drenažu na igralištu pa je kompletna završnica kupa prebačena na sljedeći vikend.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest