Ministarstvo turizma dalo financijsku potporu za čak pet karlovačkih projekata

Ministarstvo turizma dalo financijsku potporu za čak pet
karlovačkih projekata

U sklopu programa “Upoznajmo Hrvatsku”, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske dat će financijsku potporu za pet programa i projekata karlovačkih turističkih djelatnika. Time se nastavlja doista sve vidljiviji i kvalitetniji rad na planu turizma.

Sve aktivnija putnička agencija KA travel tako je dobila potporu za čak četiri svoja projekta. Radi se o sljedećim programima:

1. Arheologija (obilazak arheoloških terena na području grada i okolice, kružne ture, radionice, sudjelovanje u iskapanjima…)

2. “Od utvrde do utvrde” (obilazak dvoraca i utvrda na karlovačkom području)

3. Promatranje ptica (projekt koji obuhvaća šire područje, od Zagrebačke, preko Karlovačke županije, do Plitvičkih jezera)

4. “Planinske šetnje” (raznovrsni programi s naglaskom na aktivni odmor).

Vrijedi dodati i kako će u svakom od četiri navedena projekta sudjelovati i stručnjaci s navedenih područja.

Peti projekt koji će financijski podržati Ministarstvo turizma ideja je gospođe Božene Regvart Muić, a potaknula ga je i nominirala Turistička zajednica grada Karlovca. Riječ je o “Karlovačkim gastro razglednicama”. Gospođa Regvart Muić 36 godina provela je skupljajući recepte s područja Karlovačke županije, a cilj projekta je obogatiti gastronomsku ponudu grada i županije s tradicionalnim receptima. Svaka gastro razglednica sadržavat će recept, fotografije jela i restorana, te podatke o tome gdje se sve u gradu i županiji to jelo može kušati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest