Na popisu ministara koji će napustiti Kosoričinu Vladu i Branko Vukelić?

Na popisu ministara koji će napustiti Kosoričinu Vladu i Branko
Vukelić?

Među ministrima koji će, prema najavi premijerke Jadranke Kosor, vrata Vlade RH uskoro zatvoriti s vanjske strane mogao bi se naći i Karlovčanin Branko Vukelić – objavljeno je večeras na portalu Novog lista.

Internetsko izdanje riječkog dnevnika navodi kako su se u političkim kuloarima iskristalizirala četiri imena potencijalnih žrtava najavljene rekonstrukcije Vlade – Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Marina Matulović-Dropulić i Branko Vukelić. Ako bi se pokazalo točnim da će njih četvero » letjeti« iz Vlade, to bi značilo da je Jadranka Kosor na taj način »rekonstruirala« i HDZ. Naime, Šuker i Kalmeta su potpredsjednici stranke, dok su svi četvero članovi Predsjedništva.

Nagađa se da bi Kalmeta mogao otići zbog brojnih korupcijskih afera u svome resoru (HAC, HŽ), a isto se na dušu stavlja i Vukeliću zbog Brodosplita, no njega bi glave mogao doći i pad dva MIG-a te loše materijalno stanje u vojsci. Matulović-Dropulić, neslužbeno se nagađa, nije dovoljno brzo uklanjala barijere investitorima, a Šuker je, kao potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, u javnosti sinonim za to što se Vlada neuspješno bori s krizom. Šuker je izazvao veliko nezadovljstvo i svojim svjedočenjem o Ini pred saborskim povejerenstvom kad je tvrdio da nije imao sve informacije o ugovoru s Mađarima.

Premijerka Jadranka Kosor otišla je čak u SAD da bi svoje stranačke kolege i hrvatsku javnost izvjestila kako do kraja godine namjerava provesti rekonstrukciju Vlade i drastično podmladiti HDZ. Nakon susreta s hrvatskim iseljenicima u New Yorku, gdje sudjeluje na zasjedanju Opće skupštine UN-a, Kosor je odgovarajući na pitanje novinara objavila kako će u sljedeća tri mjeseca doći do promjena u sastavu Vlade, ali nije željela govoriti o tome tko odlazi. Veliko pospremanje slijedi i u stranci jer Kosor najavljuje da će na izbornim listama HDZ na predstojećim parlamentarnim izborima biti »najmanje polovina ili više mladih ljudi«.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest