Lista čekanja na Dom za starije i nemoćne broji 1.600 kandidata, od proširenja još uvijek ništa

Lista čekanja na Dom za starije i nemoćne broji 1.600 kandidata, od
proširenja još uvijek ništa

Lista čekanja za smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe “Sv. Antun” popela se na rekordnih 1.600 kandidata a Dom ima kapacitet svega 221 mjesto. Kako je uslijed ekonomske krize nerealno očekivati da će se krenuti u dugo očekivani projekt proširenja Doma, sve se više radi na izvaninstitucijalnoj skrbi o starijima u okviru njihovih domova. Ovo je danas kazala ravnateljica ove ustanove Nada Murganić a uoči predstavljanja programa o izvaninstitucionalne skrbi upriličenog povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

– Navala na Dom postoji zbog prihvatljive cijene koja se kreće od 2.100 do 2.500 kuna  uz sufinanciranje Karlovačke županije od 40 posto.Proširenje Doma je normalan slijed svih dosadašnjih pitanja i razgovora bez obzira hoće li lista čekanja imati tisuću ili manje osoba, već zbog demografske slike Karlovačke županije.

Potreba za smještajem raste posebno u slučajevima nemoći, bolesti i samoće. Međutim raste potreba i za vaninstitucijalnom skrbi jer ljudi vole u starosti ostati u svojiim domovima, a ove usluge omogućavaju njihovo što duži i kvalitetniji boravak u vlastitim domovima.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest