Nakon Prek. suda i ureda za obranu, Ogulinci se boje da će ostati bez bolnice

Nakon Prek. suda i ureda za obranu, Ogulinci se boje da će ostati
bez bolnice

Ogulin, drugi po veličini grad u Karlovačkoj županiji polako gubi institucije što posebno živcira njegove stanovnike. Po pisanju lokalnog portala Ogulin Info, lavina je pokrenuta krajem prošle godinika kad je Zakonom o područjima i sjedištima prekršajnih sudova, Prekršajni sud ukinut i pripojen sudu u Karlovcu.

Ubrzo nakon ukidanja Prekršajnog suda u Karlovac je u tišini je preseljen i Ured za obranu. Posljednjih mjeseci kružile su glasine i o ukidanju ogulinske bolnice, što je ubrzo demantirano. No ovih dana glasine su, na mala vrata, ponovo krenule. Naime Ogulin Info neslužbeno doznaje da će se ogulinska bolnica ukinuti na način da će se kroz određeno razdoblje gasiti odjel po odjel, dok u konačnici ne ostanu samo osnovni odjeli. Za komentar je zamoljena i ravnateljica bolnice Jadranka Francetić, koja je  zbog bolovanja odsutna, a izjavila je da za sada nema nikakvih saznanja o ukidanju odjela, dodavši “kako se sve može kroz mjesec dana promijeniti”.

Nakon što su se Ogulinci ponadali da je gotovo sa prebacivanjem različitih institucija u Karlovac, dogodilo se još jedno preseljenje. Naime, od 01. listopada zatvorena je i poslovnica T-Centra i pripojena karlovačkoj poslovnici.  Izjavu od  poslovođe T-Centra u Ogulinu zbog zabrane nadređenih Ogulin Info nije dobio, pa je upit prosliješen u centralu T-com-a u  Zagreb gdje su rekli da će službena izjava o razlozima zatvaranja stići uskoro.

Ogulinci se pitaju zašto se mnoge institucije i poslovnice od važnosti za Ogulince  zatvaraju. Grad koji je svojevremeno bio jedan od najprihodovnijih u Hrvatskoj pretvara se u malo selo iz kojeg, osim institucija, odlaze i mladi u potrazi za kruhom koga u Ogulinu ima sve manje. Ne preostaje nam nego da se zapitamo hoće li u skorije vrijeme netko nešto poduzeti ili ćemo uskoro izgubiti i status Grada, te postati jedno malo umirovljeničko selo, piše Ogulin Info.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest