Svjetlosna IPL tehnologija u službi ljepote

Svjetlosna IPL tehnologija u službi ljepote

Ako imate namjeru trajno odstraniti dlačice sa svoga tijela, sada je pravi trenutak za to. Takvi medicinsko – kozmetički postupci se ne preporučuju tijekom ljeta. Jesen je početak sezone bezbolnog i trajnog uklanjanja dlačica i traje sve do travnja slijedeće godine. U nekoliko tretmana s pomoću najmodernije tehnologije i uređaja IV generacije riješite se zauvijek neugodih i bolnih depilacija.

“Na prvom pregledu se s klijentom razgovara o općem zdravstvenom stanju, pregledaju se oni dijelovi tijela na kojima će se raditi tretman na osnovu čega se određuje dinamika izvođenja prvih tretmana, jer to isključivo ovisi o vrsti dlačica i tipu kože.” poručuje stručno osoblje iz Salona Oaza.

Potrebno je minimalno 4 tretmana

Intenzivno pulsno svjetlo koncentrirane energije djeluje samo na dlačice u fazi rasta. S jednim tretmanom može se odstraniti od 30 do 40 % zrelih korijena, tako da je u najoptimalnijem broju slučajeva potrebno 4 do 6 tretmana. Tijekom samog tretmana se može pojaviti kratkotrajno crvenilo ili hiperemija na koži. Stranka je na takvu vrstu indikacije uvijek upozorena između ostaloga i stoga što ne postoji ista reakcija kod svih ljudi zbog različitosti tipa kože. “Kod nas se u primjeni svjtlosne pulsne tehnologije pri postupku nije dogodilo ništa slično jer se postupak provodi sa radnom glavom koja ima zaštitni filter i hlađenje a time bitno olakšava tretman.” naglašavaju iz Salona Oaza.

Općenito svjetlosna kao i laserska epilacija se ne preporučuje klijentima sa kožnom bolesti i onima koji uzimaju lijekove protiv povećane iritacije kože uslijed djelovanja Sunca. Ukoliko pak dlačice ubrzano rastu zbog hormanskih promjena tada je za isti učinak potrebno obaviti više tretmana (do 8 tertmana).

“IPL  (Intensive Pulse Light) ili intenzivna pulsna svjetlost je tehnologija koja se uspješno koristi i kod svjetliih i tanjih dlačica, ali je i velika prednost u primjeni te tehnologije što se može primjenjivati na sve tipove kože. Naime, uređaj tj. platforma proizvođača ALMA LASERS SPA-SHR (Super Hair Removal) ciljano koristi snop vidljive svjetlosti valne duljine od 350-750nm koji je vrlo učinkovit za sve tipove dlačica i kože. Revolucionarni novitet je taj da platforma koristi vodeni filter koji ne dopušta svjetlosne emisije (pikove ili vrhove signala) koji bi mogli oštetiti kožu. Ujedno je taj vodeni filter i sredstvo za hlađenje radne ghlave odnosno njene kontaktne površine s kožom klijenta. Zbog tih tehnoloških patenata rad sa platformom omogućuje osoblju rad IN-MOTION ili u pokretu što ubrzava tretman u odnosu na laserski i do 5 puta. Osim toga, temperatura ispod potkožja ne prelazi 45oC, dok je kod lasera temperatura površine kože i 65oC, što laserski postupak čini izuzetno bolnim. U nekim klinikama iz tog razloga mora se koristiti lokalna anestezija na tretiranim površinama ako se koristi laserska tehnologija. Stoga preporučamo najmoderniju svjetlosnu tehnologiju ili IPL postupak za ugodan i učinkovit ali prije svega bezbolan i trajan postupak uklanjanja dlačica.” naglašava stručno osoblje iz Salona Oaza.

Dakle postupak je brz, učinkovit, bezbolan i što je najbitnije nakon nekoliko tretmana i trajan. Jedino što ostaje je tzv. godišnje održavanje kada se u slučaju pojavljivanja nekoliko dlačica iste vrlo brzo tretiraju za par sekundi uz zanemarivu cijenu koštanja takvog zahvata.

Anestezija nije potrebna

Postupak je vrlo rijetko na granici boli, osim eventualno kod osoba hiper-osjetljive kože. Normalno je da nakon tretmana u pojedinim slučajevima nastaje blago crvenilo kao reakcija na koži zbog povećane hiperemije ili proširenja krvnih kapilara na tretiranoj površini kože uslijed fototermalnog efekta. Crvenilo prolazi već nakon 15 minuta bez ikakvih posljedica za kožu i klijenta.

Manji broj tretmana za osobe tamnije puti Uređaj djeluje tako da se svjetlosni snop apsorbira u melaninu folikula dlačice i učinkovito ga uništava. Dlačica ostaje bez hrane što ima za posljedicu njeno odumiranje i ispadanje iz kože najkasnije 14 dana nakon tretmana. Princip rada usmjeren je na količinu pigmenta – melanina u korijenu dlačice. Što je pigmentacija značajnija tj. što je dlačica tamnija to je fototermoliza učinkovitija i potrebno je manje puta ponoviti postupak.

Izbjegavajte sunce i solarij Prije tretmana IPL-om izbjegavajte čupanje i epiliranje dlačica. Priprema osobe za željeni tretman sastoji se u tome da dlačice ili zreli korijen mora biti prisutan u koži. Znači, najmanje 4 tjedna prije postupka posljednje depilacije (voskom ili trakom). Neposredno nakon tretmana (par sati) treba izbjegavati dodir kože s vručom vodom i šamponima (gel za tuširanje pH>5,5), a u periodu od slijedećih 10-tak dana treba izbjegavati sunčanje. Solarij je također strogo zabranjen zbog povećanog specifičnog utjecaja svjetla na površinu kože.

www.salonoaza.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest