Po podacima SSSH u Karlovačkoj županiji nema radnika koji ne primaju plaće

Po podacima SSSH u Karlovačkoj županiji nema radnika koji ne
primaju plaće

Sramotno i kriminalno neplaćanje radnika koje je, nažalost, stvarnost više od 70 tisuća hrvatskih radnika, u Karlovačkoj županiji još uvijek, barem po statistici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, nije uzelo maha. Po riječima ovdašnjeg povjerenika SSSH Nikole Badovinca, svi radnici koji rade u djelatnostima udruženima u njihov sindikat dobivaju plaće, neki sa zakašnjenjem ili uz probleme naplate, ali ipak su koliko, toliko – redovite.

– Naravno, ne mogu tvrditi da je situacija takva u nizu manjih ili privatnih tvrtki čiji radnici nisu udruženi u naš Savez sindikata, rekao je Badovinac. Teška gospodarska kriza uzima maha na svim segmentima, dodaje Badovinac, ali što se tiče plaćanja obveza radnika u ovim djelatnostima zasad sve nije tako kritično ili mi bar nemamo drugih podataka.

Neslužbeni podaci govore ipak nešto drukčije. Građevinska djelatnost je potpuno na koljenima, a ogroman broj radnika u većini tvrtki koje su registrirane u Karlovačkoj županiji ne dobiva plaću već mjesecima. Metaloprerađivačka djelatnost možda i nije toliko ugrožena, dok su djelatnosti koje su nekad bile ponos Karlovca, od tekstilne, obućarske i kožarske, pak toliko devastirane da radnika u tim djelatnostima više gotovo i nema, ili je njihov broj zanemariv.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest