Aktivisti udruge “Udomi me” educirali osnovnoškolce o udomiteljstvu pasa

Aktivisti udruge “Udomi me” educirali osnovnoškolce o udomiteljstvu
pasa

Karlovačka udruga “Udomi me” po prvi je put provela edukaciju osnovnoškolaca o sigurnom  pristupu psima i odgovornom udomiteljstvu i to u OŠ Dragojle Jarnević povodom njihovog Dana otvorenih vrta kao i Međunarodnog dana zaštite životinja.

– Edukacija se odnosila na prve i druge razrede dok je ravnateljica škole Marijana Pavičić dovela je svog psa Enu, rekla nam je aktivistica udruge “Udomi me” Kristina Mikić – Marković. Djeca su naučila da psu nikad ne prilaze bez vlasnika, da vlasnika prvo moraju pitati je li ga smiju pomaziti te da mu uz izgovaranje imena psa pruže dlan da ih pas prvo ponjuši.

Djeca su iz prve ruke slušala i o odgovornom udomiteljstvu, odgovornost koju život sa psom nosi, o hranjenju, njezi šetnjama, kupanju, čipiranju i veterinarskoj skrbi.

U školi je uređen i veliki pano udruge “Udomi me” s plakatima  pasa koji traže dom i onima koji su ga već našli i potrebama pasa koji se nalaze u Skloništu. U sklopu Dana otvorenih vrata u na kojem su se djeca mogla upoznati i s drugim kućnim ljubimcima prikupljene su i donacije u hrani, opremi ili novcu za pse u karlovačkom Skloništu u Utinji.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest