Svi prebacuju krivnju, reagirali jedino Ogulinci zasipavanjem cesta

Svi prebacuju krivnju, reagirali jedino Ogulinci zasipavanjem cesta

U vezi tragičnog događaja i smrtnog stradavanja dvoje ljudi na obali akumulacijskog jezera HE Lešće danas se oglasio HEP no vrlo šturim priopćenjem. – Nemamo nikakvih novih informacija u vezi s ovim nesretnim događajem u kojem je smrtno stradalo dvoje ljudi. Sve nadležne službe koje su sudjelovale u izgradnji HE LEŠĆE ponovno provjeravaju sve postupke koji su se provodili do konačnog puštanja elektrane u probni pogon. Za sada možemo samo ponoviti da je Hrvatska elektroprivreda dobila je sve potrebne dozvole te je ispunila sve uvjete iz građevne dozvole prije početka punjenja akumulacije, izvijestio je za KAportal glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić.

Nakon što je načelnik Općine Bosiljeva u čijoj su ingerenciji bile ceste koje je prekrilo jezero rekao da smatra da je HEP odgovoran što putevi nisu označeni znakovima zabrane, Milišić je dodao da HEP nema namjeru putem medija polemizirati s načelnikom općine Bosiljevo. Kako kaže, čekaju službeno izvješće policije i nadležnih inspekcijskih službi pa će se onda oglasiti.

Dok se ostali bave prebacivanjem krivnje, dan nakon tragedije u ispravljanju propusta jedini je reagirao ogulinski gradonačelnik Nikola Magdić. Neslužbeno saznajemo da je odmah naložio da se na sve prometnice stave barikade od kamena i pijeska dok su na jednom sličnom prilazu jezeru to učinili i sami mještani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest