Bivši čelnik HEP-a Ivan Mravak USKOK-u “otkucao” i ministra Vukelića?

Bivši čelnik HEP-a Ivan Mravak USKOK-u “otkucao” i ministra
Vukelića?

Bivši prvi čovjek HEP-a, pritvoreni Ivan Mravak, počeo je, čini se trgovati informacijama u zamjenu za svoju slobodu. Tijekom petosatnog ispitivanja u USKOK-u, kako je doznao Vecernji.hr Mravak je prozvao i bivšeg premijera Ivu Sanadera, ali se također dotaknuo i uloge u malverzacijama bivšeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka, te dvojice bivših ministara gospodarstva, Damira Polančeca i Branka Vukelića.

O kakvim se malverzacvijama radi portal ne navodi, no može se zaključiti da je riječ o izvlačenju novca iz javnih poduzeća i ministarstava za potrebe HDZ-a, te nečije džepove.

Mravak je istražiteljima, piše Vecernji.hr, govorio o poslovnim aranžmanima koje je državna tvrtka kojoj je bio na čelu sklapala, navodno prema preporuci nekadašnjeg šefa Carinske uprave i rizničara HDZ-a Mladena Barišića, s trenutačnom adresom također u Remetincu, s problematičnom marketinškom tvrtkom FIMI Medijom.

Mravak je u svome iskazu spomenuo sve osobe bliske Mladenu Barišiću uključene u višekratno i izdašno izvlačenje novca iz HEP-a preko FIMI Medije. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest