Mještani Skakavca više neće skakati iz autobusa u kanale – počelo uređenje stajališta

Mještani Skakavca više neće skakati iz autobusa u kanale – počelo
uređenje stajališta

Županijska uprava za ceste počela je jučer s uređenjem prilaza novim autobusnim stajalištima u naseljima istočno od Karlovca – Skakavcu, Slunjskim Moravcima i drugima. Stanice u tim selima u srpnju su premještene na nove lokacije, pod obrazloženjem usklađenja s važećim zakonskim normama. No zakonski ispravne lokacije pokazale su se problematične, jer su mahom iscrtane na dijelovima ceste bez ugibališta. Putnici su tako pri izlasku iz autobusa bili suočeni sa svakodnevnom opasnošću – morali su iskakati u odvodne kanale pored ceste.

Problem je ovaj mjesec javno na sjednici Županijske skupštine iznio HDZ-ov zastupnik Vlado Jelkovac. U ŽUC-u su se sada ipak odlučili urediti opasne točke, nasipavanjem pijeska uz nova stajališta i zatrpavanje jama.

Mještani Skakavca i okolnih sela svejedno su ogorčeni odabirom novih lokacija za stajališta. Za njih problem nije bio samo u teškom izlasku iz autobusa, već i u činjenici da je većina novih stajališta pomaknuta za 100 do 300 metara u odnosu na dosadašnja, pa sada moraju više pješačiti.  Najavljuju potpisivanje peticije za zahtjevom da im se vrate stare autobusne stanice.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest