Karlovcu brončani “Turistički cvijet”, hotel “Korana” najljepši na hrv. kontinentu

Karlovcu brončani “Turistički cvijet”, hotel “Korana” najljepši na
hrv. kontinentu

Nakon uspjeha u akciji Hrvatske turističke zajednice “Zeleni cvijet” i osvajanja prvog mjesta, grad Karlovac za uređenje zelenih površina, parkova i cvjetnjaka nagrađen je i u akciji “Turistički cvijet”, koju zajednički organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i HRT.

Postoji nekoliko razlika između ovih dvaju natječaja. Ponajprije, u “Turističkom cvijetu” nema kategorija po veličini gradova, već je jedina podjela na “morske” i “kontinentalne”. Konkretnije, u “Zelenom cvijetu” Karlovac je osvojio prvo mjesto u konkurenciji šest gradova, a u “Turističkom cvijetu” treće, ali u konkurenciji 30-ak gradova.

Uz to, što je možda još i važnije, komisija sačinjena od stručnjaka s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u potpunoj tajnosti obilazi sve gradove, bez ikakvih kontakata s domaćinom, pa otpada mogućnost eventualnog “šarmiranja”, koje ponekad može biti i presudno kod “tijesnih” odluka.

Grad Karlovac dobio je dvije vrijedne nagrade. Kao grad u cjelini osvojio je brončani “Turistički cvijet”, plasiravši se iza zlatnog Varaždina i srebrnog Zagreba. Ova nagrada u neku je ruku potvrda “Zelenog cvijeta”, jer smo iza sebe ostavili sve gradove koji su iza nas i u toj akciji, ali i motivacija da se radi još više, jer u ovom je natjecanju Karlovac nekoliko puta uzastopno bio drugi iza neprikosnovenog Varaždina, no sada se na drugo mjesto ubacio ranije prilično loše plasirani Zagreb, što znači da su u metropoli doista puno uložili u uljepšavanje tijekom protekle godine.

Još laskavija je titula koju je osvojio hotel Korana Srakovčić, koji je proglašen najljepšim malim hotelom u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ovo je četvrti puta da ovaj hotel osvaja ovu vrijednu nagradu, a ujedno i pohvala i upozorenje svima nama kojima je u srcu grad na četiri rijeke. Jer, ova lijepa nagrada podsjeća i na karlovačke kontraste. Samo stotinjak metara od najljepšeg malog hotela kontinentalne Hrvatske i prekrasnog Vrbanićevog perivoja, zaštićenog hrvatskog spomenika hortikulture, nalazi se možda i najružnija hotelska ruševina Hrvatske – hotel Korana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest