“Zviždanje” nakon što su M. Perušić odbili za mjesto zamjenice ravnateljice

“Zviždanje” nakon što su M. Perušić odbili za mjesto zamjenice
ravnateljice

Marija Perušić je cijelu priču pokrenula nakon što ju je Upravno vijeće odbilo na mjesto zamjene ravnateljice, kazala je Olga Grgurić, članica Upravnog vijeća bolnice za produženo liječenje u Dugoj Resi i bivša predsjednica ove ustanove. Osim Grgurić, u zaštitu ustanove koja je u u centar javnosti ponovno došla nakon emisije “Latinica” na HTV-u stao je i župan Ivan Vučić.

– Općinsko državno odvjetništvo, MUP, Ministarstvo zdravstva, USKOK, razne inspekcije, svi su potvrdili da nepravilnosti u dugoreškoj Specijalnoj bolnici za produženo liječenje nepravilnosti – nema, rekao je župan Ivan Vučić na pitanje SDP-ovog vijećnika Stjepana Mikulandrića. Kako je dodao, znao je da će ga to pitati  pa se oboružao papirima.  Bez obzira kako je došao do tih informacija, župan je stopostotno stao uz ravnateljicu bolnice Hertu Belobrajdić kao i članica Upravnog vijeća ove ustanove Olga Grgurić.

–  Upravno vijeće bolnice će odluči treba li ići u sudski proces jer usporedba bolnice s s nečim iz 2. Svjetskog rata zaista nije primjereno.  Kad je bilo snimanje “Latinice” koju, doduše još nisam stigao pogledati, ravnateljice nije bilo ali nitko nije niti zatražio dozvolu za snimanje niti njezinu izjavu, rekao je Vučić dodavši da nije dobro da se osobni interesi preklapaju na štetu ustanove valjda mislivši na “zviždače” koji su progovorili o navodnim nepravilnostima u ovoj ustanovi.

Podsjetimo, ovaj slučaj je dobio svoj sudski epilog u obliku više tužbi “zviždačima” zbog klevete, dok se suđenje Mariji Perušić nastavlja upravo danas.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest