Pitate me za pročelnicu, mislio sam da ćete o “Oba dva su pala”

Pitate me za pročelnicu, mislio sam da ćete o “Oba dva su pala”
Dušan Jerosimić

Teško je bilo za očekivati da će vijećničko pitanje SDSS-ovog člana Županijske skupštine Dušana Jerosimića, vezano za pročelnicu Ureda župana Bernardicu Topolnjak – Halapa toliko isprovocirati župana Ivana Vučića da će mu spočitati nešto na što ovaj nikako nije mogao utjecati a kamoli da bi za to bio odgovoran.

Jerosimić je, naime, s govornice predstavničkog tijela Karlovačke županije upitao je li u koliziji da se pročelnica Topolnjak – Halapa kao predsjednica županijskog HSP-a bavi političkim radom. Povod za ovo, možda i nespretno pitanje, bio je nedavni medijski istup šefice HSP-a  u kojem se oštro obrušila na SDSS gdje je HDZ-ovog koalicijskog partnera nazivala “jeftinom trgovačkom strankom”, optužila ih za pokušaj “uspostave nove Krajine za stolom”” i iznijela još niz optužbi.

– Sloboda govora je zagarantirana ali gđa Topolnjak – Halapa radi u službi 145 tisuća građana ove županije i smatram da je ta funkcija nespojiva s bavljenjem politikom, rekao je Jerosimić upitavši župana je li upoznat s istupom pročelnice, odnosno predsjednice HSP-a. – Mislio sam da ćete se osvrnuti na naslovnice u Novostima i “Oba, oba dva su pala” ili “Crvene kmere na Markovom trgu” ili bar na pjesmu “Avionu slomit ću ti krila” koja se slušala u kafiću u Plaškom nakon pada MIG-ova, nastavio je župan nakon što je rekao da se u demokratskoj državi kao što je Hrvatska svatko ima pravo baviti politikom pa i pročelnica Topolnjak – Halapa. Također, rekao je da je nakon tragedije kod Plaškog bio u bolnici kod nastradale Marije Klipe dok nismo uspjeli saznati kakve to veze ima s Jerosimićevim pitanjem i pročelnicom Halapa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest