Koritinja uskoro neće biti otok kod svake veće kiše – krenuo projekt sanacije ceste

Koritinja uskoro neće biti otok kod svake veće kiše – krenuo
projekt sanacije ceste

Koritinja u skorije vrijeme ne bi za svake veće kiše i plavljenja rijeke Kupe postajati otok odsječen od Karlovca. Ovo je, naime, jedan od zaključaka jučerašnjeg sastanka predstavnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Karlovac sa županom Ivanom Vučićem, gradonačelnicima i načelnicima, te predstavnicima Hrvatskih voda i ŽUC-a na temu obrane Karlovačke županije od poplave.

Po najnovijim informacijama iznesenim na sastanku, Hrvatske ceste su krenule u izradu dokumenacije za sanaciju ceste D-36 u Koritinji, što je bio dugogodišnji prometni problem pri izlijevanju rijeke Kupe.

Pitanje je, međutim, koliko su pojedini gradovi i općine spremni za adekvatnu obranu od poplave. Zaključeno je kako se kroz preventivu mogu riješiti problemi utvrđeni na terenu i kritične točke. Predstavnici jedinica lokalne samouprave zaduženi su da utvrde i popišu moguća kritična mjesta te da se sa takvim zbirnim materijalom upoznaju Hrvatske vode, kako bi se problemi poplava u Karlovačkoj županiji trajno rješili na zadovoljavajući način. Preporučeno je gradovi i općine samoinicijativno riješavaju manja, problematična mjesta lokalnog karaktera, a ne da se čeka pomoć DUZS-a.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest