Odsad kazne za “cuganje” u parkovima – odluka u četvrtak na Gradskom vijeću

Odsad kazne za “cuganje” u parkovima – odluka u četvrtak na
Gradskom vijeću

Odzvonilo je “cuganju” u karlovačkim gradskim parkovima koje posljednjih godina sve više uzima maha među mladima. Naime, u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća na glasovanje će biti stavljena odluka koja propisuje kažnjavanje maloljetnika koji na gradskim javnim površinama budu uhvaćeni s flašom u ruci.

Po obrazloženju gradonačelnika Damira Jelića, Vijeće za prevenciju Grada Karlovca zaključilo je da je za porast maloljetničke delikvencije i sve učestalijeg uništavanja gradske imovine krivo konzumiranje alkoholnih pića. Kako bi se posljedice svele na što manju razinu treba otkloniti uzroke pa se ovakva odluka čini opravdanom. No i ovdje bi mogla problem biti njezina provedba a kako bi bila što učinkovitija bit će zadužena policija. Maloljetnik koji se prvi put uhvati u prekršaju neće snositi sankcije, već će o tome samo biti obaviješteni roditelji ili skrbnik.

Pri drugom prekršaju bit će obaviješten Centar za socijalnu skrb, a ako se treći put uhvati u prekršaju pokrenut će se prekršajni postupak i izricanje odgovarajuće odgojne mjere. Oni koji ostvaruju vlastite prihode moći će biti kažnjeni i novčanom kaznom od 100 do tisuću kuna.

Podsjetimo, Vijeće za prevenciju Grada Karlovca u više je navrata upozoravalo na problem alkoholizma među mladima ali i detektiralo brojne druge probleme od maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja i ostalih.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest