Ravnatelj policije Grbić kod predstavnika sukobljenih obitelji – ovi obećali primirje

Ravnatelj policije Grbić kod predstavnika sukobljenih obitelji –
ovi obećali primirje

Iako je uhvatila osumnjičenike za ubojstvo Mate Velića i napad na njegovu obitelj, policija od jučer popodne osigurava kuće zavađenih obitelji, provodi pretrage kuća, automobila i osoba a kako bi na što moguću manju mjeru svela mogućnost eskalacije nasilja. Kako je rekao načelnik PU karlovačke Josic Ćelić, danas je održan sastanak ravnatelja policije Olivera Grbića s predstavnicima obitelji Velić i Hudorović a kako bi se spriječili mogući daljnji sukobi.

– S obzirom na okolnosti ravnatelj je pokazao interes i sastao se s predstavnicima obitelj. Oni su unatoč velikoj tugi  i boli izrazili žaljenje i rekli da neće biti daljnjih sukoba, rekao je Ćelić.

Policija nije mogla predvidjeti da će nastupiti odmazda za pokušaj ubojstva u Otoku Oštarijskom, iako je poduzela sve potrebne mjere vezane za taj događaj. Kako su izjavili Čelić i njegov zamjenici Ivica Porubić, nakon događaja u Oštarijama, policija je izvršile pretrage kuća dviju sukobljenih obitelji te patrolirala naseljima gdje žive Romi u Ogulinu i Karlovcu, ali ne i širu akciju kakva je uslijedila tek nakon jučerašnjeg događaja u Karlovcu. No, dodaje Ćelić, nema govora o propustima dok se i sporni događaj dogodio na cesti na što bi policija teško mogla utjecati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest