Osumnjičenima za “krvnu osvetu” određen pritvor, policija ih prebacila u Remetinec

Osumnjičenima za “krvnu osvetu” određen pritvor, policija ih
prebacila u Remetinec

U pratnji tri “marice” i čak dvadesetak policajaca  u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu privedeni su 42-godišnji Nenad Hudorović i 36-godišnji Juraj Hudorovići, osumnjičeni za ubojstvo Mate Velića (54) i teško ranjavanje njegove supruge (42)  i kćer.

Istražni sudac Ivan Perković je u prisutnosti branitelja ispitao osumnjičenike, te odredio njihovo zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, zbog opasnosti ponavljanja kaznenih djela i zbog posebno teških okolnosti kaznenih djela.

Osim toga, iz istih razloga, sutkinja za djecu i mladež Jasminka Jerinić-Mušnjak 14-godišnjaku koji je osumnjičen za ista kaznena djela odredila je 30-dnevni pritvor.

Neslužbeno doznajemo da su osumnjičenici prebačeni u zatvor u Remetincu.

Neviđeno policijsko osiguranje pratilo je osumnjičenike iz predostrožnosti zbog brojnih prijetnji s obzirom da je teško ubojstvo motivirano “krvnom osvetom”.  Podsjetimo, krvavi obračun počeo je u subotu u Otoku Oštarijskom gdje su Frane Velić i njegov sin pucali u mladiće  Zorana i Zdravka  Hudorovića. Dvostruki pokušaj ubojstva pokrenuo je krvnu osvetu između dviju romskih obitelji koja je nastavljena u ponedjeljak ubojstvom Mate Velića i ranjavanjem njegove obitelji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest