Policija i USKOK istražuju pozajmicu “Zelenila” NK Karlovcu od 100 tisuća kuna

Policija i USKOK istražuju pozajmicu “Zelenila” NK Karlovcu od 100
tisuća kuna

Policija i USKOK istražuju transakciju u kojoj je karlovačko gradsko poduzeće “Zelenilo” nogometnom prvoligašu NK Karlovcu navodno dalo beskamatni kredit na 100 tisuća kuna. Kako saznajemo, NK Karlovac je imao obvezu posuđeni novac vratiti još 15. kolovoza no to se dosad nije dogodilo. O istrazi nam je stigla potvrda i iz PU karlovačke koja je izvijestila da se vrši kriminalističko istraživanje vezano za poslovanje “Zelenila”. Međutim, nevraćanje duga nikako nije predmet istrage za koju se zainteresirala policija i USKOK, već moguća zlouporaba položaja i ovlasti kao i karakter same “pozajmice”. Naime, pravne osobe prema zakonu ne mogu davati pozajmice bez kamata i u toj činjenici najvjerojatnije leži sumnja u kazneno djelo kojim bi, ako se dokaže da postoji, gradsko poduzeće bilo oštećeno za određeni iznos.

Kako nam je danas potvrdio direktor “Zelenila” Stjepan Turković koji obnaša i dužnost dopredsjednika karlovačkog HDZ-a, policija se zaista bavi ovim slučajem ali on smatra da je u pitanju podmetanje s političkom pozadinom pa ne želi okriti niti komentirati detalje.

– Smatram da kao odgovorna osoba imam pravo napraviti to što sam napravio, a na policiji je da istraži o čemu se radi, rekao je Turković uvjeren da u pozajmici nema ničeg sporno. Isto misli i predsjednik NK Karlovca Zoran Sabljarić. Kako je rekao, sve je čisto, osim jedino dušebrižnicima koji anonimnim prijavama žele naštetiti “Zelenilu” i klubu. O ovom slučaju ništa nije želio govoriti niti Vlatko Ivka, klupski rizničar NK Karlovca. Samo nam je rekao da nije ovlašten govoriti u ime nogometnog kluba čiji je dužnosnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest