Vandali noćas srušili Meštrovićev kip ispred kazališta “Zorin dom”

Vandali noćas srušili Meštrovićev kip ispred kazališta “Zorin dom”

Karlovački vandali ovog su vikenda otišli korak dalje od “uobičajenog” prevrtanja kontejnera po gradu. Devastirali su odljev kipa “Majka”, poznatog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, postavljen na platou ispred ulaza u Gradsko kazalište “Zorin dom”.

Statuu iščupanu iz kamenog postolja i bačenu na pod u 7 ujutro opazio je jedan od djelatnika kazališta koji je išao na posao. Odmah je pozvao policiju, koja trenutačno na mjestu događaja radi očevid.

Ovaj vandalski čin dogodio se prvi vikend nakon što je Gradsko vijeće donijelo odluku po kojoj najstrože zabranjuje konzumaciju alkohola maloljetnim osobama na javnim površinama. Odluka je obrazložena tvrdnjom da je pijenje alkohola najčešći uzrok maloljetničkog vandalizma, koji je samo lani Gradu nanio štetu od 450 tisuća kuna. Radi li se u slučaju rušenja “Majke” o osveti nekoga koga je osobno “pogodila” odluka o zabrani opijanja u parkovima, možda utvrdi istraga.

Sreća u cijeloj priči je to što kip nije značajnije uništen, već samo iščupan iz postolja, pa ga neće biti teško vratiti na mjesto.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest