Multipleks kina niču i u manjim gradovima od Karlovca

Multipleks kina niču i u manjim gradovima od Karlovca

I dok karlovačka vlast na pitanje kad će Karlovac ponovno imati kina odgovara s imaginarnim investitorom u imaginarnoj zgradi u neodređenom futuru, mali multipleksi u drugim sredinama niču kao gljive poslije kiše. I to u sredinama za koje se – uzimajući u obzir broj stanovnika – donedavno govorilo kako ne mogu isplatiti investiciju i kina biti rentabilna.

Naime, iz Blitz – CineStara su ovih dana obavijestili javnost da u sklopu poslovno – stambenog kompleksa Dvori Lapa Dubrovnik dobiva prvo multipleks kino. Kino će imati tri dvorane sa sveukupno 600 mjesta koje će biti digitalizirane, opremljene 3D tehnologijom. Plan otvaranja je sredina slijedeće godine. I ne samo to, osim u od Karlovca manjem Dubrovniku Blitz – CineStar će do kraja 2011. otvoriti još četiri multipleksa. Prvo u veljači 2011. vrata za gledatelje otvorit će multipleks u sklopu Arena centra u Zagrebu. U ožujku 2011. multipleks se otvara u Lumini centru u Varaždinu (6 dvorana s 800 sjedala), a u Osijeku u travnju u Portanovi (9 dvorana s 1500 sjedala). Blitz-CineStar planira kraj 2011. obilježiti otvaranjem multipleksa u Slavonskom Brodu u Colosseum centru (4 dvorane s 520 sjedala).

Uz postojeće CineStarove multiplekse u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Šibeniku, multipleks kina će do kraja 2011. raditi u osam hrvatskih gradova među kojima, nažalost, nema Karlovca. Ostaje dojam da je sa Supernovom propuštena prilika da Karlovac više ne bude grad bez kina. Ili se nije htjelo, ili se nije znalo kako investitora nagovoriti da ostvari ovu potrebu Karlovca i njegovih građana.

Kako nas je definitivno zaobišao CineStar, najveći lanac multipleksa u Hrvatskoj, to ipak ne znači da u dogledno vrijeme netko od ulagača ipak neće uvidjeti potrebu kina u Karlovcu i uložiti svoja sredstva. Po neslužbenim informacijama u sličan projekt mogla bi se uključiti tvrtka MV Trend poznatog poduzetnika i vlasnika HS Produkta Marka Vukovića. U Vukovićevom je vlasništvu cijeli novi kompleks na gradskoj tržnici dok navodno postoji mogućnost da se upravo u njemu otvori multipleks kino.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest