Masna mrlja od nafte pluta Mrežnicom – krivac još uvijek nije poznat

Masna mrlja od nafte pluta Mrežnicom – krivac još uvijek nije
poznat

Nafta je danas prijepodne zagadila rijeku Mrežnicu u rukavcu kod dugoreškog otoka Inzl. Masna mrlja široka 4 do pet metara i duža više od trideset metara nastala je ispod slapa, tako da se pretpostavlja da je curenje nastali ili iz pogona Pamučne industrije Duga Resa ili je za ovaj ekološki incident kriv netko od stanara deset obiteljskih kuća iznad rukavca ili pak netko treći. Kako saznajemo na terenu, dojavu službi 112 uputio je šetač koji je primjetio mrlju i intenzivan miris o kojem bi se reklo da se radi o nafti. Mrlja je zbog spore Mrežnice još uvijek tamo, a miris se širi na području rukavca.

– Opet je netko nešto ispustio, ali nije to ništa. Prije dvadeset godina ovakva je Mrežnica bila svaki dan, samo ne od nafte već od boja iz Pamučne, rekao nam je jedan Dugorešanin aludirajući na presijavajuće boje masne mrlje na rijeci. Slična stvar se, dodaje, dogodila prije pet godina kad je ulje iscurilo iz turbina mini hidroelektrane Pamučne industrije dok je prije 15 dana netko naftu izlio u kanalizaciju pa je također završila u Mrežnici.

Policija je na licu mjesta napravila zapisnik i vjerojatno će se napraviti prijava protiv nepoznatog počinitelja. Na mjesto događaja su stigli i djelatnici Vodoprivrede.  Zanimljivo što nitko drugi u ovom slučaju očito ekološkog incidenta nije reagirao kako bi se mrlja koja pluta rijekom zaustavila i očistila.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest