Nastavljeno suđenje dugoreškom “zviždaču” Ivanu Grguriću

Nastavljeno suđenje dugoreškom “zviždaču” Ivanu Grguriću

Na Općinskom sudu u Karlovcu danas je nastavljeno suđenje Ivanu Grguriću, dugoreškom obrtniku koji je u svojoj predstavci Ministarstvu zdravstva progovorio o navodnim nepravilnostima u dugoreškoj Specijalnoj bolnici za produženo liječenje i potom od ravnateljice Herte Belobrajdić zaradio privatnu tužbu za klevetu.

Grgurić je danas na sudu dao svoj iskaz i ustvrdio da je predstavku napisao zabrinut za zdravlje svoje supruge dr. Majde Grgurić i tek rođeno dijete. Tvrdi da je ravnateljica Belobrajdić po saznanju za trudnoću supruge nad njom vršila mobbing, dok je u svojoj predstavci progovorio o nizu nepravilnosti u radu bolnice. Osim od supruge, rekao je Grgurić, o nepravilnostima je saznao iz izvješća Državne revizije, ali i brojnih pacijenata i Dugorešana koji su o njima pričali u kuloarima. Između ostalih, naveo je, da je bolnica HZZO-u fakturira lijekove dobivene iz donacija, te preglede koje s obzirom na opremljenost nije mogla izvršiti.

– Nikoga nisam imao namjeru vrijeđati i klevetati pa tako niti tužiteljicu. Samo sam htio ukazati na nezakonitosti i kriminalne radnje u bolnici, rekao je danas Grgurić u svom iskazu. Na raspravu je danas stigla i predsjednica Udruge “Zviždač” Vesna Balenović koja s pozornošću prati tužbe protiv “zviždača”. Kako je kazala, karlovački sud prednjači po broju osuđujućih presuda upravo ljudima koji su po vlastitoj savjesti željeli ukazati na nepravilnosti i nezakonitosti.

Suđenje Ivanu Grguriću bit će nastavljeno u siječnju sljedeće godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest