U Galeriji ZILIK otvorena izložba akademskog slikara Mihovila Dorotića

U Galeriji ZILIK otvorena izložba akademskog slikara Mihovila
Dorotića

Još jedan sudionik tradicionalne Zimske likovne kolonije predstavlja se Karlovčanima i samostalnom izložbom. Riječ je i o vrlo zgodnom jubileju i posebnom trenutku i za slikara i za galeriju ZILIK, jer samoborski akademski slikar Mihovil Dorotić u gradu na četiri rijeke ima svoju desetu samostalnu izložbu. Pet je puta izlagao u rodnom Samoboru, a predstavio se i likovnoj publici Zagreba, Varaždina, Bola na Braču te Novalje na otoku Pagu.

Karlovačkim ljubiteljima slikarstva tridesetogodišnji se umjetnik predstavlja pejsažima i dubrovačkim vizurama, a zanimljivo je napomenuti kako je Mihovil Dorotić ostvario rijedak spoj (barem u akademskom obrazovanju), jer osim što je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Eugena Kokota, istovremeno je diplomirao i na Glazbenoj akademiji u klasi prof. Milka Pravdića te je zaposlen kao profesor klarineta na Glazbenoj školi u Zaboku.

Izložba ostaje otvorena do 18. studenog, a može se razgledati radnim danom od 10.30 do 12.30, te od 17.30 do 19.30 sati, te subotom od 10 do 12 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest