Kalendari kao doprinos očuvanja povijesnih vrijednosti od zaborava

Kalendari kao doprinos očuvanja povijesnih vrijednosti od zaborava

Tiskara Pečarić & Radočaj iz Karlovca predstavila je jučer u maloj sali Gradskog kazališta Zorin dom brošuru kao osvrt  na njihove dosad objavljene kalendare. Izložba seže u prošlost do 1995 godine, kad je tiskara izdala prvi kalendar, s motivima Karlovca akvarelista i nekadašnjeg gimnazijskog profesora Blaža Ćuka.

–   U to vrijeme je to bio vrijedan uradak i za tehnološku opremljenost tiskare vrhunsko ostvarenje, naglasila je na pozdravnom govoru direktorica Tiskare Ivana Prahović. Redale su se godina za godinom i svaki kalendar imao je novu priču o Karlovačkoj županiji, njenim mostovima, rijekama, parkovima, izletištima, starim selima i slično. –   Svi kalendari Tiskare su svojevrsna povijest i doprinos očuvanju od zaborava naših povijesnih vrijednosti, naglasio je između ostaloga zamjenik karlovačkog gradonačelnika Dubravko Delić.

Zamjenik župana karlovačkog Josip Šafar zahvalio je svim djelatnicima Tiskare koji su uložili jako puno truda u projekte koji će ostati trajna vrijednost Karlovačke županije: –  Izuzetno mi je drago što nam kalendar za sljedeću godinu donosi županijsku priču pod nazivom “Kako su živjeli naši stari” i koja će podsjetiti na vremena naših djedova i baka i u svakom od nas probuditi nostalgiju za lijepim i pomalo zaboravljenim vremenima, kaže Šafar.

Pored velikog broja građana, poslovnih partnera i prijatelja, predstavljanju brošure o kalendarima Tiskare Pečarić & Radočaj, uz već nazočne goste bio je i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. U ugodnom programu sudjelovali su članovi KUD Izvor iz Generalskog stola a najveći pljesak zaslužila je baka “Žuža” Roza Benić  zanimljivim i duhovitim skečom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest