Na obnovljenom rakovačkom igralištu u subotu turnir u uličnoj košarci

Na obnovljenom rakovačkom igralištu u subotu turnir u uličnoj
košarci

Nogometni klub Rakovac i Inicijativa mladih ove karlovačke gradske četvrti, organizatori su turnira u uličnoj košarci koji će se, uz potporu KK Šanca, u subotu odigrati na obnovljenom košarkaškom igralištu popularnog naziva “Bačvice”. Igralište je smješteno pored dječjeg igrališta na križanju Tuškanove i Smičiklasove ulice, a obnovljeno je sredstvima Agencije za mobilnost i programe EU u okviru programa “Youth in action/Mladi na djelu”.

Turnir u uličnoj košarci počet će u 10 sati, a ekipe su podijeljene u dvije kategorije. Posebno natjecanje održat će se za mlade igrače rođene 1995. godine i mlađe, a posebno će se natjecati i oni stariji za koje nema nikakvih dobnih ograničenja, mogu zaigrati svi od 16 do…kako rekosmo, nema granica.

Vrijedi spomenuti i kako je inicijativa za obnovu igrališta, kao i sam turnir pokrenut kao rezultat sudjelovanja građana Rakovca u životu svoje zajednice, okupljenih oko projekta “Razvoj zajednice u Hrvatskoj: edukacija studenata i socijalnih radnika” koji provodi Centar za civilne inicijative. Pilot projekt u Rakovcu financijski pomaže Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske u trajanju od 2009. do 2011. godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest