Narodni heroj Rade Bulat u Prkosu: Nađite počinitelje i polomite im noge

Narodni heroj Rade Bulat u Prkosu: Nađite počinitelje i polomite im
noge

Uništavanje ovog spomenika sramota je za cijelu Hrvatsku – poruka je odaslana s današnjeg prosvjeda u Prkosu Lasinjskog, upriličenog pored spomen – kosturnice s posmrtnim postacima 1.500 žrtava ustaškog masakra u Prkosu Lasinjskom. Uz krhotine spomenika kojeg su prošlog vikenda maljevima polupali nepoznati vandali, okupilo se stotinjak mještana, te pripadnika antifašističkih i nevladinih udruga.

– Ovdje nije uništen spomenik ratu ili borcima. Uništena je kosturnica s posmrtnim ostacima 1.500 civila. To je isto kao da je na nekom groblju uništeno 1.500 nadgrobnih spomenika. Svi se zbog ovoga moramo stidjeti – izjavio je Mario Smokvina, predstavnik doktoranata Filozofskog fakulteta iz Zagreba, a istu je poruku poslao i Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava.

Pusiću je ovo pokazatelj da u mnogim glavama u Hrvatskoj još uvijek leže mračni porivi, koji bi mogli dovesti do velikog zla ukoliko im se dopusti da se razmašu. Za razliku od predstavnika mladih antifašista koji su uz devastirani spomenik posadili drvo mira, narodni heroj Rade Bulat predlaže nešto radikalnije metode. Mladima Prkosa poručuje da je organiziraju i sami sačekaju vandale, koji su spomenik dosad oskrnavili već četiri puta. Posljednji događaj je, kaže, dokaz da neprijatelj nikada ne spava.

– Budite budni i sačekajte ih. Uhvatite ih na djelu. A kad ih uhvatite, dobro ih istucite i polomite im noge, da im više nikad ovakve stvari ne dođu na pamet – rekao je Bulat.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest