Dočekajte ponoć u Gradskom kazalištu “Zorin dom” 20. studenoga

Dočekajte ponoć u Gradskom kazalištu “Zorin dom” 20. studenoga

“Noć kazališta 2010” održat će se u subotu 20. studenog, a već sada je jasno kako je odaziv premašio očekivanja i najvećih optimista.

Odlična prošlogodišnja ideja Dječjeg kazališta Dubrava naišla je na oduševljenje i izvan granica Hrvatske, pa bi se i puno prije nego što se očekivalo mogla ispuniti velika želja da ovo događanje postane europskog karaktera. Naime, već u svom drugom izdanju, “Noć kazališta” istovremeno će se održati u pedesetak gradova u tri države – uz Hrvatsku, ove godine sudjelovat će i kazališta u Bosni i Hercegovini te Slovačkoj.

Konkretnije, u toj večeri programe će ponuditi 55 hrvatskih kazališta u 25 gradova, 25 kazališta u 15 gradova BiH, te 15 kazališta u osam slovačkih gradova – ukupno je do danas potvrđeno sudjelovanje 95 kazališta u 48 gradova!

Karlovac u programu sudjeluje dvostruko. Gradsko kazalište Zorin dom za 20. studenog organiziralo je kasnu večernju predstavu zelinskog kazališta ZAmKa “I to ti je život”. Predstava počinje u 23 sata, no ova komedija zasigurno nikoga neće uspavati. Važno je napomenuti i kako je ulaz besplatan.

“Noć kazališta” sastoji se i od popratnih programa, koji nisu najuže vezani uz kazališni program, a u Karlovcu će iste večeri u 19 sati svoje djelovanje predstaviti KUD Vinčica.

No, Karlovčani u “Noći kazališta” sudjeluju i kao gosti. Zajednička predstava Gradskog kazališta Zorin dom i Teatra Kabare Tuzla “Doviđenja u Budimpešti” te večeri gostovat će u Požegi.

Nažalost, niti jedan drugi grad iz Karlovačke županije ne sudjeluje u “Noći kazališta”, iako među gradovima koji su se uključili u ovaj projekt ima i malih sredina u kojima nema kazališta, no to ih nije spriječilo da organiziraju predstave ili igrokaze u domovima kulture, pučkim otvorenim učilištima i sličnim lokacijama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest