Motocross staza u Logorištu ima kapacitet za Svjetski kup, samo je treba “prepoznati”

Motocross staza u Logorištu ima kapacitet za Svjetski kup, samo je
treba “prepoznati”

Nakon više od dva desetljeća Karlovac bi ponovno mogao dobiti Svjetski kup ili druga međunarodna natjecanja u motocrossu. Nakon što su nekad slavna “Slunjska brda” odavno zarasla u trnje i drač, staza u Logorištu koju je osposobio Moto klub 4rijeke, a na nedavnom humanitarnoj utrci trkači zorno pokazali sve njezine kvalitete nove staze uskoro bi trebala biti licencirana. Po riječima Ratka Mikšića iz Moto kluba, ova je staza zbog svoje konfiguracije i pripreme vjerojatno najbolja motocross staza u Hrvatskoj, pa čak i bolja od one u Mladini kod Jastrebarskog.

– Najveća vrijednost staze je u tome što se utrke mogu održavati unatoč vremenskim neprilikama. Građena je tako da se na njoj ne nakuplja voda, odnosno blato što s drugim stazama u Hrvatskoj nije slučaj, rekao je Mikšić.

Pritom podsjeća da je u zadnje dvije godine Mladina dvaput morala odgoditi utrku što je poseban problem i ne baš popularno među vozačima koji dolaze iz udaljenih krajeva Europe i svijeta. Naravno, Logorište se još niti blizu ne može uspoređivati s Mladinom po infrastrukturi, no ako ne bude “podmetanja” ova staza ima odličnu perspektivu i mogućnost da nastavi dugu tradiciju motocrossa u Karlovcu. To naravno ovisi i o sponzorima. – Dobili smo tri termina za pozivnu utrku koja bi prethodila Prvenstvu Hrvatske, što će najvjerojatnije biti u travnju. Utrka ima otvoreni karakter pa se u Karlovcu mogu očekivati i natjecatelji iz inozemstva, rekao je Mikšić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest