SDP Turkovića poziva da odstupi s dužnosti direktora gradske tvrtke

SDP Turkovića poziva da odstupi s dužnosti direktora gradske tvrtke

– Direktor “Zelenila” Stjepan Turković očito svakoga dana sve više zaboravlja da nije na čelu svoje vlastite  privatne tvrtke niti javne kuće, već da je direktor gradske tvrtke za čiju djelatnost i poslovanje novce izdvajamo svi mi Karlovčani, stoji u priopćenju karlovačkog SDP-a koji reagira na zadnji Turkovićev istup u medijima. Kako napominju u dopisu, u “Zelenilu” su očito zaboravili  što znači javno i transparentno poslovanje te kome su kao gradska tvrtka doista dužni “podnositi račune”.

– Ono što bi trebalo zabrinuti i nadležne je da si je Stjepan Turković, prije svega, dozvolio ucjenjivati medije  da počnu pisati “pozitivno” o Zelenilu, pa će tek onda moći dobiti informacije. Time krši nekoliko zakonskih propisa.  No, to pravilo Turković očito primjenjuje i prema  gradonačelniku  Damiru Jeliću. Vrlo je čudno da Grad, kao vlasnik “Zelenila” već po drugi put nema potpune informacije što direktor Turković, slobodno se može reći “kemija” u svojoj kancelariji. Prvi puta Grad nije bio upoznat s posuđivanjem novca NK Karlovcu, a sada u gradskoj Upravi nemaju informacija o detaljima projekta u Primorskoj ulici, nastavljaju SDP-ovci.

Kažu da građani koji financiraju rad gradskih tvrtki imaju pravo znati sve o njihovom poslovanju, o projektima koje planiraju i provode. Imaju pravo znati o novcu koji raspoređuje s računa tvrtke predsjedniku Nadzornog odobra, kamo odlaže otpad, kako gospodari karlovačkim grobljima. Imaju pravo znati koliko je stajalo zemljište u Primorskoj, tko je izradio projekt, je li za njega objavljen natječaj i koliko će iznositi ulaganje. Imaju pravo znati  bez obzira koliko se direktoru Zelenila sviđaju  pojedini novinari i medijske kuće ili ih uopće ne simpatizira. Ukoliko se direktor Stjepan Turković ne može nositi s odgovornošću koju nosi javno i transparentno poslovanje pozivamo ga da odstupi s dužnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest