Županijski nogometni savez za Markovića, Vukelić za Štimca?

Županijski nogometni savez za Markovića, Vukelić za Štimca?

Hoće li Izvršni odbor Nogometnog saveza Karlovačke županije na današnjoj sjednici izraziti podršku Vlatku Markoviću ili Igoru Štimcu u utrci za predsjednika HNS-a? U medijskim procjenama šansi kandidata Karlovačka županija je dosad vođena kao neopredijeljena. Tako to izgleda i iz jučerašnje službene izjave predsjednika NSKŽ-e Nevena Šprajcera za KAportal.

– Sutra imamo Izvršni odbor i sve ćemo znati poslije toga. Ne mogu komentirati glasine da je netko za ovog ili onog kandidata i tvrdim da nema nikakvih pritisaka od strane politike i posebno Branka Vukelića, niti od samih kandidata, rekao je Šprajcer. No iz neslužbenih izvora bliskih krugovima županijskom nogometnom savezu dobili smo informaciju da će Izvršni odbor sigurno podržati Vlatka Markovića i da bi se to moglo promijeniti jedino ako ministar Branko Vukelić ne izvrši direktan pritisak na članove Izvršnog odbora na koje može utjecati.

Upravo tu mogućnost pokušao je jučer u izjavi za Sportske novosti spriječiti Zdravko Mamić, zagovornik Vlatka Markovića. Mamić je posredno priprijetio Vukeliću da se okani ćorava posla u pokušaju promjene mišljenja Izvršnog odbora NSKŽ. Iz nogometnih krugova čuli smo i nagađanje da Vukelić ne misli stati samo na lobiranju kako bi se karlovačka podrška preokrenula u Štimčevu korist već se barata i s mogućnošću pokušaja smjene Šprajcera s mjesta delegata koji će u prosincu odlučivati o novom predsjedniku HNS-a.

Karlovačka županija ima dva delegata, osim Šprajcera, tu je i bivši župan Ivica Horvat. Problem za one koji sumnjaju u lojalnost navedene dvojice i mogućnost soliranja u odluci leži u tome što je glasovanje o predsjedniku HNS-a tajno i vrlo je bitno kod biranja predsjednika imati ljude od povjerenje kako bi se izbor Izvršnog odbora NSKŽ zaista i sproveo u djelo.

Šprajcer je imao razgovore s obje strane i u dijelu nogometnih krugova insinuira se da on na neki način lecitira sa svojim glasom. On sam kaže kako je legalist i da će se držati mišljenja kojeg donese Izvršni odbor županijskog saveza. Očito je na djelu rat lobiranjem, puno je nagađanja, a malo pouzdanih informacija. Sigurno je samo da je Mamićevo prozivanje ministra Vukelića pouzdani znak da glas Karlovačke županije za Vlatka Markovića i poslije njegove najave da podržava Ligu 16 nije siguran.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest