Osniva se udruga za pomoć djeci oboljelih od malignih bolesti

Osniva se udruga za pomoć djeci oboljelih od malignih bolesti

Karlovac će dobiti humanitarnu udrugu koja će pomagati roditeljima djece oboljele od leukemije u drugih malignih bolesti. Nedavna smrt mladog Jakova Rubida čije su liječenje u okviru akcije “Jak kao Jakov” pomagali brojni Karlovčani njegove roditelje ali i druge koji se u obitelji suočavaju s ovom opakom bolesti potaknula je na organiziranje udruge. Cilj Udruge je pomoći roditeljima djece oboljele od leukemije i ostalih malignih bolesti. Ideja je da Udruga organizira humanitarne koncerte i slične akcije kojima bi se pomoglo u liječenje oboljele djece.

– Roditeljima je potrebna velika snaga kako bi se nosili sa ovako strašnom dijagnozom svojeg djeteta, a opet svakodnevno dolazili u bolnicu svome djetetu smireni i uvijek spremni pružiti mu potporu i prenijeti mu snagu koju mora imati kako bi izdržao liječenje, kazala je Ivančica Rubido. Udruga ima  u planu organizaciju radionica za svu djecu koja bi na taj način izražavala svoju kreativnost, dok bi se njihovi radovi prodavali. Na taj način, kaže Rubido, kod djece bi se razvijao i osjećaj društveno korisnih građana dok će oni svojim radom pomagati u liječenju vršnjaka oboljelih od teških bolesti. 

U spomen na Jakova Rubida u Domu OS HV “Zrinski” 20. studenog bit će održan koncert “Gospodin je moja snaga”, s početkom u 19 sati. Koncert organizira župa Presvetog srca Isusova i ovo je već humanitarni koncert u njihovoj organizaciji. Na koncertu će nstupiti zbor crkve Presvetog Srca Isusova, katolička mladež sa župnim zborovima iz dekanata dok su gosti kantautor duhovne glazbe Luka Balvan i Bogoslovni bend.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest