Plesni susret u Karlovcu: Sjajne koreografije i izvedbe grupa iz svih dijelova Hrvatske

Plesni susret u Karlovcu: Sjajne koreografije i izvedbe grupa iz
svih dijelova Hrvatske

Još jednom ove godine Karlovac je hrvatsko središte plesa. U dva termina domaćin je 21. susreta hrvatskih plesnih ansambala, ove godine i uz gostovanje ansambala iz susjedne Slovenije.

U jutarnjem programu u Domu OS RH Zrinski posjetitelji su mogli uživati u sjajnim koreografijama – točno 20 izvele su hrvatske plesne grupe iz Zagreba, Pule, Rijeke, Osijeka, Varaždina, Koprivnice, Čakovca, Virovitice, Požege, Pleternice, Pakraca, Pazina i Lipika, a nastupile su i sve tri gostujuće grupe – dvije iz Ljubljane i jedna iz Celja.

Nakon kraćeg predaha, iskorištenog i za otvaranje izložbe “10 godina plesne radionice Ilijane Lončar”, drugi dio ove velike manifestacije koja se održava u organizaciji ZOAKD-a Karlovačke županije i Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, počinje u 15.30 sati. Odmah na početku, kao prvi, nastupa i karlovački Studio 23 s koreografijom Ivane Rumenović “Kraljevstvo luda”. Sa svojom drugom koreografijom Karlovčani će se predstaviti i kao osma točka od ukupno 19 plesova u poslijepodnevnom programu. Bit će to “Ples za ples” Vere Vrbanac Mitrović, a na glazbu Gorana Ilića. Osim izvrsnih karlovačkih predstavnika (osvajača zlata, srebra i dvije bronce na ovogodišnjem neslužbenom svjetskom plesnom prvenstvu World Dance Masters), u poslijepodnevnom dijelu programa nastupaju i plesne grupe iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Pule, Požege, Siska, Nove Gradiške i Ludbrega.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest