Švegar: Dometi Mladeži su “preuređivanje lokala” i zaposlenja bez natječaja

Švegar: Dometi Mladeži su “preuređivanje lokala” i zaposlenja bez
natječaja

– Uistinu je žalosno da jedan mladi čovjek poput Perkovića nije sposoban imati niti najmanje samokritičnosti i srama u sebi, odgovara predsjednik karlovačkog HSP-a Domagoj Švegar Matiji Perkoviću, čelniku HDZ-ove mladeži koji se prioćenjem osvrnuo ne njegov intervju u Karlovačkom tjedniku.

– Nije, naime, nitko iz HDZ-ove mladeži hipnotiziran, već praktičan, željan radnoga mjesta. Trenutno im to, nažalost, u ovom gradu može jamčiti jedino članska iskaznica HDZ-a. Vaša djela ili nedjela, od osobnih, pri čemu mislim na: dekoraterske sposobnosti koje ste pokazali prilikom “preuređenja” lokala u gradu, zaposlenje u gradskoj tvrtci mimo natječaja (a što je i logično, obzirom na tržištu rada nemate kompetencija niti konkurentskih prednosti) pa sve do velebnih akcija darivanja hrane azilu za pse dok dio građana gladuje, doista dovoljno govore o vama i djelovanju vašeg članstva, nastavlja Švegar.

– Zapravo, Perkoviću, vi i opstajete u političkom životu ovoga grada isključivo zato što ste pripadnik političke stranke koja je dokazala da je bez morala i srama, jer bi se vas i vaših djela svaka stranka koja djeluje po načelima i minimuma etičnosti davno odrekla. Vjerujem da vizija koju će karlovački HSP nastojati realizirati vama u HDZ-u izgleda poput sna, noćne more u kojoj ostajete bez privilegija na koje ste navikli, međutim to je san koji će se realizirati i postati stvarnost. Slažem se s vama u samo jednome. Građani će doista na izborima pokazati što misle o kome, stoji u Švegarovom priopćenju.

Perković je Švegaru zamjerio što je u Tjedniku je Mladež HDZ-a spomenuo u kontekstu perspektive mladih u Karlovcu. Rekao je, citiramo:

– Duboka kriza zahvatila je grad, kako na gospodarskom, tako i na moralnom planu. Kako inače objasniti da u našem gradu preko tisuću mladih želi pripadati HDZ-u? Brojnost članstva mladeži HDZ-a nažalost ne proizlazi iz ideala, već iz praktičnosti, jer ti ljudi su prisiljeni učlaniti se u vladajuću stranku kako bi ostvarili egzistencijalne privilegije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest