Županijski proračun za 2011. 128 milijuna kuna, osam manje nego u tekućoj

Županijski proračun za 2011. 128 milijuna kuna, osam manje nego u
tekućoj

Županijski proračun za 2011. po prijedlogu iznešenom na današnjem kolegiju u Uredu župana iznosit će ukupno 128 milijun kuna što je za osam milijuna kuna manje nego ovogodišnji.

Kako je kazao župan, proračun bi bio i manji da u njega nisu uklopljeni troškovi potrebni za organizaciju parlamentarnih izbora i popisa stanovništva, dok će se eventualno u rebalansu još mijenjati ako Hrvatska u sljedećoj godini bude išla na referndum za ulazak u Europsku uniju. Županijski proračun ionako uglavnom transferira sredstva od države, dok je najveći prihod od poreza na dohodak. Nešto je promijenjena terminologija pa se sada decentralizirana sredstva nazivaju pomoći državnog proračuna. Ukupno čine 61 milijun kuna a izdvajaju se za zdravstvo, školstvo i socijalnu skrb. Bitno je, zaključeno je na kolegiju, Karlovačka županija nije nikome dužna, iz proračuna se mogu servisirati sva potraživanja i plaće zaposlenika, dok dalje idu svi projekti koje je Županija provodila i prije.

Zanimljivo, ove godine pred vijećnike Županijske skupštine neće ići prijedlog proračuna dvaput već samo jednom i to, kaže župan, radi štednje. Uštedjet će se na naknadama vijećnika, sokovima i sendvičima, dok županijske službe imaju dodatni zadatak utvrđenja svih stavki prije donošenja proračuna.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest