Mesić o zabranjivanju ploče: Ovo je sramota za grad Karlovac i Hrvatsku

Mesić o zabranjivanju ploče: Ovo je sramota za grad Karlovac i
Hrvatsku

Dosta je bilo i budala. Šteta što se za budalaštine ne može suditi – kratko je bivši predsjednik Stjepan Mesić danas prokomentirao skandaloznu izjavu čelnika lokalne Koordinacije braniteljskih udruga Marija Mateše, koji je postavljajući vijenac ustašama na zgradi Doma zdravlja izjavio kako je bilo “dosta antifašista u Karlovcu”.

Mesić je zajedno s čelnicima antifašističkih udruga i Tatjanom Holjevac postavio vijence pred Holjevčev spomenik u parku u centru Karlovca.

– Bezumni i iracionalni otpori postavljanju spomen – ploče na zgradu bolnice sramota su za ovaj grad, za ovu županiju i cijelu Hrvatsku. Sve to nas mora motivirati da upremo sve snage da se slome otpori i demaskiraju oni koji se predstavljaju kao borci za hrvatsku sutrašnjicu tako da negiraju hrvatsko jučer – rekao je Mesić, dodajući da ne može biti kompromisa i pogađanja o karakteru nacizma i ustaštva s jedne, a antifašizma s druge strane.

– Antifašisti su se u Drugom svjetskom ratu borili protiv najvećeg zla i pobijedili. To moraju znati političke nakaze koje ništa ne razumiju – zaključio je Mesić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest